Gap Year logo
Πάμε γι' άλλες πολιτείες...ευρωπαϊκές!
Τι είναι Εθελοντισμός Πρακτική Άσκηση Εργασία Σπουδές Au-Pair Άλλες Ευκαιρίες
 
Tips for the Trips
 
 
 
Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
 
 
Το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μέσω του Προγράμματος Νεολαία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Δράση 3.2 "Μελλοντικό Κεφάλαιο" με το ποσό των €5000

 

Gap Year >> Au-Pair

Au-Pair

Τι είναι το Au-Pair με δυο λόγια;
Au-Pair είναι συνήθως κοπέλες (αν και δεν αποκλείονται αγόρια) ηλικίας 18-30, που μένουν και δουλεύουν σε μια οικογένεια σε μια ξένη χώρα. Εκεί αναλαμβάνουν να φυλάνε και να παίζουν με τα παιδιά, καθώς και να βοηθάνε στις δουλειές του νοικοκυριού. Πέρα από διαμονή και διατροφή, που παρέχεται από την οικογένεια, οι Au-Pairs παίρνουν και ένα μικρό επίδομα της τάξης των €250 περίπου για τα προσωπικά τους έξοδα. Η απόφαση για Au-Pair είναι πολύ καλή για κοπέλες μικρής ηλικίας, που δεν έχουν μείνει χωρίς τους γονείς τους και θέλουν να ζήσουν στο εξωτερικό νιώθοντας την ασφάλεια που τους παρέχει μια οικογένεια.

Τι κάνει αναλυτικά μια Au-Pair;
Η Au-Pair βοηθάει με τα παιδιά, τους κάνει παρέα και ενίοτε τα βοηθάει στα διαβάσματά τους. Επίσης, βοηθάει στις γενικές ελαφριές δουλειές του σπιτιού (μαγείρεμα, σκούπα κλπ). Ωστόσο, δε θεωρείται οικιακή βοηθός ή καθαρίστρια και δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει σκληρές δουλειές στο σπίτι. Οι ώρες απασχόλησης ποικίλουν από 30-40 την εβδομάδα συν 2-3 βράδια baby-sitting.

Ποιος μπορεί να δουλέψει ως Au-Pair;
Παρότι συνήθως οι Au-Pair είναι κοπέλες 18-21 χρονών, υπάρχουν και αγόρια ή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δουλεύουν ως Au-Pair. Τυπικά, Au-Pair μπορούν να γίνουν άτομα 18-30 χρονών που έχουν κάποια εμπειρία με παιδιά. Η γνώση της γλώσσας της χώρας είναι μεγάλο πλεονέκτημα, αρκετές φορές όμως δε θεωρείται απαραίτητο.

Για πόσο διάστημα μπορεί να δουλέψει κάποιος ως Au-Pair;
Μια οικογένεια ζητάει Au-Pair για 2 μήνες έως 1 χρόνο, συνηθίζεται όμως διάρκεια 9-10 μηνών, όσο είναι και η σχολική χρονιά. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου Au-Pair δουλεύουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πού μπορεί να κάνει εργαστεί ως Au-Pair;
Σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης!

Τι παρέχει μια οικογένεια στην Au-Pair;
Καταρχήν διαμονή και διατροφή, μιας και η Au-Pair ζει μαζί με την οικογένεια. Επίσης, παρέχονται γύρω στα €250 το μήνα για τα τρέχοντα έξοδά της.

Ωραία, θέλω να δουλέψω ως Au-Pair. Τι κάνω τώρα
Χρειάζεται να κάνεις αίτηση σε ένα σχετικό πρακτορείο, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, το 9 Μούσες και το Anixi ασχολούνται με τοποθετήσεις Au-Pair στο εξωτερικό. Μερικά γνωστά πρακτορεία και βάσεις δεδομένων για αναζήτηση θέσεων είναι τα Aupair World, AuPairConnect και το AuPairSearch.

Και μια ιστορία Au-Pair...
Η Clarisse, Ελβετίδα 18 χρονών, έζησε το 2006-2007 στη Γερμανία δουλεύοντας ως Au-Pair. Η περίπτωσή της είναι ιδιαίτερη γιατί η οικογένεια στην οποία πήγε αποτελούνταν μόνο από τον πατέρα και τη μικρή Anna – ένα χρόνο πριν η μαμά της οικογένειας πέθανε. Ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος για την Clarisse, μιας και τα λιγοστά γερμανικά που ήξερε και η διστακτικότητα από τη μεριά της Anna της έβαζαν συνεχώς εμπόδια. Ωστόσο, μετά τους τρεις πρώτους μήνες κατάφερε να χτίσει τη σχέση της με τη μικρή, να βελτιώσει πολύ τα γερμανικά της και να γνωρίσει πολύ κόσμο. Δραστήρια και κοινωνική, η Clarisse, έκανε παρέα με άλλες Au-Pair αλλά και Γερμανούς, και γύρισε όλη σχεδόν την κεντρική Ευρώπη. "Τον πρώτο καιρό, θυμάμαι, μου έλειπε πολύ η οικογένειά μου και δεν ήξερα αν είχα αποφασίσει σωστά για την περίοδο Au-Pair. Ο υπόλοιπος χρόνος, όμως, πέρασε τόσο γρήγορα που στο τέλος δεν ήθελα να φύγω. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους όσους αγαπάνε τα παιδιά και θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό!"

 

Προϋποθέσεις
Χώρες
Διάρκεια
Παροχές
Κοπέλες και αγόρια ηλικίας 18-30 ετών
Όλες
2 μήνες - 1 χρόνο
  • Διαμονή
  • Διατροφή
  • €250

 

 

Αρχική

Σχετικά

Επικοινωνία

Φίλοι του GapYear.gr

Sitemap

Νέα

 

 

Contact GapYear.gr

 

CopyLeft GapYear.gr | Τελευταία ανανέωση 26/08/2013