Gap Year logo
Πάμε γι' άλλες πολιτείες...ευρωπαϊκές!
Τι είναι Εθελοντισμός Πρακτική Άσκηση Εργασία Σπουδές Au-Pair Άλλες Ευκαιρίες
 
Tips for the Trips
 
 
 
Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
 
 
Το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μέσω του Προγράμματος Νεολαία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Δράση 3.2 "Μελλοντικό Κεφάλαιο" με το ποσό των €5000

 

Gap Year >> Tips - Ταξίδια

Tips - Ταξίδια

Gap Year σημαίνει κυρίως ταξίδι, περιπλάνηση, περιπέτεια! Πώς ξεκινάς όμως αυτή την περιπέτεια αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει κάτι αντίστοιχο; Να μερικές ιδέες και πληροφορίες που πρέπει να έχεις υπόψη σου όταν οργανώνεις τα ταξίδια σου:

Μέσα μεταφοράς

  • Αν σκοπεύεις να πας σε κάποια χώρα μακριά από την Ελλάδα ή να ταξιδέψεις πολύ στην Ευρώπη, τότε το πιο πιθανό είναι να χρειαστείς αεροπλάνο. Το κακό με το αεροπλάνο είναι ότι οι τιμές είναι συνήθως υψηλές. Όχι πάντα όμως... Πέρα από τις κανονικές αεροπορικές τύπου "Ολυμπιακή" υπάρχουν κι ένα σωρό φτηνές εταιρίες στην Ευρώπη που μπορούν να σε ταξιδέψουν από μικρές ή μεγάλες πόλεις σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Συνήθως αυτές οι εταιρίες δεν προσφέρουν φαγητό ή connecting flights, αλλά σου επιτρέπουν να ταξιδέψεις με ασφάλεια με λίγα μόνο ευρώ. Τι καλύτερο όταν είσαι νέος; Μπορείς να δεις μια λίστα με φθηνές αεροπορικές εταιρίες εδώ, να ψάξεις για πτήσεις στο Skyscanner, ενώ χρήσιμος είναι και ο χάρτης που μπορείς να δεις εδώ.
  • Εναλλακτικό μέσο μεταφοράς είναι το τρένο, ειδικά σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπου το δίκτυο είναι πολύ οργανωμένο και τα τρένα γρήγορα. Βέβαια, όσο πιο γρήγορο τρένο, τόσο και πιο ακριβό. Πάντως σε κάθε χώρα, καθώς και για διεθνείς διαδρομές, υπάρχουν πολλές προσφορές από τις οποίες μπορείς να επωφεληθείς. Κοίτα τα site των οργανισμών σιδηροδρόμων των χωρών που σε ενδιαφέρουν, και ρίξε μια ματιά στην κάρτα InterRail και στο Balkan Flexipass.
  • Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις λεωφορείο για διαδρομές εντός μιας χώρας ή και για διεθνείς ακόμη μεταφορές. Μια γνωστή φθηνή εταιρία με διεθνείς διαδρομές είναι η Eurolines.
  • Τέλος, σε αρκετές χώρες μπορείς να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητο κάποιου που κάνει την ίδια διαδρομή με σένα και προσφέρεται να σε πάρει μαζί για ένα μικρό ποσό – συνήθως μοιράζεστε τα έξοδα της βενζίνης. Μια σχετική σελίδα στη Γερμανία με αγγελίες είναι το Mitfahrgelegenheit. Ψάξε και για άλλα site για τις χώρες που σε ενδιαφέρουν!

Διαμονή
Μην περιμένεις να μένεις σε χλιδάτα ξενοδοχεία στα ταξίδια σου – οι τιμές είναι απαγορευτικές ακόμη και για μικρά ξενοδοχεία μερικές φορές. Εμείς σου προτείνουμε να ψάξεις για youth hostel ή bed&breakfast, τα οποία είναι πολύ πιο φθηνά και όπου μπορείς να γνωρίσεις κι άλλους νέους ταξιδιώτες σαν κι εσένα. Μερικά καλά σχετικά «ψαχτήρια» είναι το Hostelworld και το Hostels.com. Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι το couchsurfing, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να μείνεις για μερικές μέρες στον καναπέ ενός μέλους του δικτύου couchsurfing.org δωρεάν, γνωρίζοντας έτσι από κοντά την κουλτούρα της χώρας που επισκέπτεσαι.

Ταξιδιωτικά γραφεία
Αν θες πληροφορίες από ένα ταξιδιωτικό γραφείο προσανατολισμένο σε νέους και φοιτητές απευθύνσου στο Himalaya Travel ή στο Robissa Travel. Κάτι θα έχουν να σου πουν!

Εκπτωτικές κάρτες
Οι κάρτες ISIC (Διεθνής Φοιτητική Κάρτα), IYTC (Διεθνής Νεανική Κάρτα) καθώς και η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων σου εξασφαλίζουν έκπτωση σε προϊόντα και υπηρεσίες στην Ευρώπη. Εκμεταλλεύσου τις!

Ταξιδιωτικοί οδηγοί
Πολύ χρήσιμοι αν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά κάποια χώρα. Βέβαια, πολλές φορές είναι περισσότερο "τουριστικοί" παρά "ταξιδιωτικοί", αλλά σε κάθε περίπτωση θα βρεις πράγματα που θα σε ενδιαφέρουν. Πολύ γνωστοί οδηγοί που προσανατολίζονται σε νέους είναι αυτοί του Lonely Planet και του Let’s Go. Αυτοί έχουν και αρκετές πληροφορίες για προορισμούς στα site τους, οπότε αν δεν έχεις πολλά χρήματα σέρφαρε λίγο στα site τους, τσέκαρε το VisitEurope και ψάξε γενικά στο Internet για να βρεις πληροφορίες. Εξαιρετικό το σχετικό site της ΕΕ, Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, ανακάλυψέ το! Επίσης, αρκετές εφημερίδες στην Ελλάδα προσφέρουν κατά καιρούς ταξιδιωτικούς οδηγούς που μπορούν να σε βοηθήσουν.

 

Έχεις μήπως υπόψη σου κάποιο άλλο σχετικό tip που δεν είδες στο GapYear.gr? Ενημέρωσέ μας! Θέλουμε να βελτιωθούμε!

 

 

Αρχική

Σχετικά

Επικοινωνία

Φίλοι του GapYear.gr

Sitemap

Νέα

 

 

Contact GapYear.gr

 

CopyLeft GapYear.gr | Τελευταία ανανέωση 26/08/2013